ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Στις ομάδες, που ακολουθούν παρουσιάζονται επιλεκτικά κατοικίες, που έχουν μελετηθεί και πραγματοποιηθεί από την DOMUS. Κριτήριο της ομαδοποίησης είναι κυρίως το μέγθος των κατοικιών. Αντίθετα, στις τρείς τελευταίες ομάδες (νησιώτικα, συγκροτήματα, επαγγελματικά κτίρια), η ομαδοποίηση έγινε με βάση την μορφολογία ή και την χρήση τους.

 

 

Κατοικίες από 80 έως 120 τ.μ.

 

Λόγω του μικρού τους μεγέθους οι κατοικίες της ομάδας αυτής προορίζονται κυρίως για εξοχικές κατοικίες, χωρίς να αποκλείει κανείς την χρήση τους και για μόνιμες κατοικίες, που προορίζονται για ολογομελείς οικογένειες. Πρόκειται κυρίως για ισόγειες κατοικίες, με εξαίρεση τις μεγαλύτερες από αυτές, όπου μπορεί να υπάρχουν κάποια υπνοδωμάτια στον δεύτερο όροφο ή στην σοφίτα.

 

 

Κατοικίες από 121 έως 180 τ.μ.

 

Εδώ περιλαμβάνονται κατοικίες μεγαλυτέρου μεγέθους. Αυτές προορίζονται τόσο για εξοχικές κατοικίες πολυμελών οικογενειών ή για μόνιμες κατοικίες. Οι περισσότερες είναι διώροφες, που θα προτιμηθούν για μικρά οικόπεδα, έτσι ώστε να υπάρχει και χώρος για τον κήπο. Μειονέκτημα είναι η απώλεια επιφάνειας (10-15 τετρ. μέτρα), που απαιτείται για την σκάλα. Σε μεγαλύτερα οικόπεδα θα προτιμηθούν οι ισόγειες κατοικίες.

 

 

Κατοικίες από 181 έως 240 τ.μ.

 

Κυρίως για μόνιμη διαμονή οι κατοικίες αυτής της ομάδας αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την υψηλή τεχνογνωσία και την σχεδιαστική δεινότητα του τμήματος μελετών της DOMUS. Εδώ παρουσιάζονται διώροφες ή και τριώροφες κατοικίες, με ή χωρίς υπόγειους βοηθητικούς χώρους. Η χρήση του ανελκυστήρα (ασανσέρ) εδώ φαίνεται απαραίτητη, ενώ η ποικιλία των μορφολογικών επιλογών επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

 

 

Νησιώτικα - Αιγαιοπελαγίτικα

 

Αυτό, που κάνει την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική μοναδική στον κόσμο είναι το αρμονικό δέσιμο της μορφής με το λιτό περιβάλλον και το άπλετο φώς των νησιων μας. Στην ομάδα αυτή το κριτήριο της ομαδοποίησης είναι ακριβώς αυτή η μορφολογία. Η χρήση υλικών τοπικής προέλευσης, αλλά και μορφών που προκύπτουν από την κατασκευαστική αναγκαιότητα, που επιβάλλουν οι τοπικές συνθήκες, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας.

 

 

Συγκροτήματα κατοικιών

 

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας είναι ο τουρισμός, εξωτερικός ή εσωτερικός. Προσαρμοσμένα σε κάθε μορφολογία, που προορίζεται τόσο για την νησιωτική όσο και για την ηπειρωτική Ελλάδα,τα συγκροτήματα, που προτείνει η DOMUS έρχονται να εξυπηρετήσουν αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Ασφαλώς η επιλογή και η χρήση των οικιστικών συγκροτημάτων μπορεί να απευθύνεται και στην αστική κατοικία.

 

 

Επαγγελματικά κτίρια - ειδικές κατασκευές

 

Τα κτίρια επαγγελματικής χρήσης ή άλλες ειδικές κατασκευές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις μελέτες και τις υλοποιήσεις της DOMUS. Κέντρα διασκέδασης, εκθεσιακοί χώροι, κτίρια γραφείων ή αποθηκευτικοί χώροι, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις ή βιοτεχνικοί - βιομηχανικοί χώροι αποτελούν το αντικείμενο της ομάδας αυτής.