ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ιδρύεται η DOMUS KATOIKIA από τον Αρχιτέκτονα Μιχάλη Τζούγα με σκοπό την αναβάθμιση της προκατασκευής των ξυλίνων και των μεταλλικών κατασκευών στον Ελληνικό χώρο. Μέχρι τότε οι αξιόλογες ξύλινες κατασκευές ήταν περιστασιακές, οι μεταλλικές σχεδόν ανύπαρκτες και ουδέποτε αφορούσαν το ευρύ καταναλωτικό κοινό, με εξαίρεση τις χαμηλής τότε ποιοτικής στάθμης "λυόμενες" εξοχικές κατοικίες.

Η DOMUS καινοτομεί εισάγοντας την πλέον προηγμένη τεχνογνωσία, που επιτρέπει την κατασκευή πολυωρόφων κτιρίων με φέροντα οργανισμό Σύνθετης ξυλείας. Οι υψηλές πλέον προδιαγραφές, που υιοθετούνται, αναβαθμίζουν τους στόχους της εταιρίας, που πλέον προσανατολίζεται κυρίως στην κατασκευή μονίμων κατοικιών εντός των πόλεων ή προαστίων. Μεγαλύτερης κλίμακας Τεχνικά έργα (αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης κοινού, τουριστικά συγκροτήματα κλπ) εντάσσονται επίσης στους στόχους της Εταιρίας.

Η DOMUS KATOIKIA αναλαμβάνει την μελέτη και την κατασκευή 100 κατοικιών στις πληγείσες από τους σεισμούς του 1981 περιοχές της Κορινθίας και της Βοιωτίας. Ιδρύει εργοστάσιο κατασκευής προκατασκευασμένων κατοικιών, το πρώτο στην Ελλάδα με γραμμή παραγωγής, και εφοδιάζεται με μεγάλα γερανοφόρα οχήματα. Το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα. Αποπερατώνονται κατά μέσο όρο μια κατοικία κάθε τέσσερεις μέρες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην Ελληνική πραγματικότητα. Η εμπειρία από την οργάνωση και την εκτέλεση αυτού του έργου συμβάλλει αποφασιστικά στην εξέλιξη της DOMUS.

Η DOMUS KATOIKIA πιστοποιείται κατά ISO 9001:2000 από τον εγκυρότερο Βρετανικό Οργανισμό πιστοποίησης UKAS και δεσμεύεται να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της έγκαιρα, με ακρίβεια και συνέπεια, καλύπτοντας πλήρως τις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις, καθώς και τις απαιτήσεις για ασφάλεια.

Η DOMUS KATOIKIA διαβλέποντας την επείγουσα ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, εισάγει και εφαρμόζει ευρέως τα πρωτοποριακά για την περίοδο αυτή συστήματα Γεωθερμικών, Φωτοβολταϊκών και Αιολικών συστημάτων, διευρύνοντας και την χρήση των ήδη χρησιμοποιουμένων Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων. Οι κατασκευές της πλέον επάξια χαρακτηρίζονται σαν "βιοκλιματικές".

Το τμήμα μελετών της Εταιρείας εργάζεται εντατικά. Εκατοντάδες νέα μοντέλα, κάθε μορφής, ρυθμού και τεχνολογίας εντάσσονται στην ήδη πλούσια συλλογή τυποποιημένων κατοικιών. Κατοικίες Αιγαιοπελαγίτικες, παραδοσιακές, ορεινές, μοντέρνες κατασκευάζονται σε όλο τον Ελληνικό χώρο με άριστη προσαρμογή στις απαιτήσεις του τοπικού χαρακτήρα για κάθε έργο. Η δημοφιλία της Εταιρίας εδραιώνεται και το όνομά της γίνεται συνώνυμο με την ποιότητα.

Η DOMUS KATOIKIA συνεχίζει την παραγωγική της δραστηριότητα κατασκευάζοντας εκατοντάδες επί πλέον κατοικίες, καινοτομώντας πάντα τόσο στον Τεχνολογικό, όσο και στον Σχεδιαστικό τομέα. Επί πλέον πιστοποιείται κατά ISO 9001:2000 και από τον επίσης Βρετανικό οίκο TUV-ICB, διάκριση που ασφαλώς διατηρεί μέχρι σήμερα.

Στον μόνιμο εκθεσιακό χώρο της DOMUS κατασκευάζεται νέα διώροφη κατοικία με υπόγειους βοηθητικούς χώρους, συνολικής επιφανείας 280 τ.μ.  Εδώ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και αξιοποιούνται οι κατασκευαστικές εμπειρίες των προηγουμένων ετών. Σαν σύστημα θέρμανσης επιλέγεται η Γεωθερμία, με παράλληλη χρήση παθητικών Ηλιακών Συστημάτων. Με μοντέρνο σχεδιασμό και χρήση φιλικών - οικολογικών δομικών υλικών, η κατοικία "Αθηνά" γίνεται έργο αναφοράς για τις μελλοντικές κατασκευές της DOMUS.